fbpx

Hoeveel kost een webshop?

Wat komt er allemaal kijken bij het Uitbaten van een webshop

Kijk verder dan de lancering
van jouw webshop

Vaste kosten

Behalve de klassieke kosten van jouw bedrijfsvoering (zoals laptop, gsm, internet, boekhouder, …), moet je voor jouw webshop rekening houden met enerzijds een opstartkost en anderzijds een maandelijkse bijdrage.

Opstartkosten kunnen bestaan uit een foto- of videorapportage van jouw producten, eventueel het ontwerpen van een huisstijl mocht je deze nog niet hebben, enzovoort. Met de maandelijkse bijdrage vergoed je enerzijds de kosten om jouw website online te houden. Bekijk dit een beetje als de huurprijs van het winkelpand. Anderzijds gaat er deel van de vergoeding naar de persoonlijke begeleiding die je bij ons ontvangt.

Variabele kosten

Variabele kosten zijn kosten die mee groeien met de verkoop van jouw producten. Denk hierbij aan transactiekosten op online betalingen en transportkosten voor het verzenden van jouw producten. Vergeet ook het verpakkingsmateriaal niet dat je nodig zal hebben.

Het goede nieuws is dat hoe groter het volume van jouw aantal bestellingen bedraagt hoe meer je deals kan sluiten om kortingen te krijgen. Als een transporteur elke dag tientallen pakketjes kan komen ophalen bij jou, dan kan hij efficiënter werken en jou dus mee laten profiteren van zijn voordeel.

Denk ook aan de Marketing

Een winkel zonder klanten, die overleeft niet lang. Hoe kan je de mensen laten weten dat jouw winkel überhaupt bestaat? Je kan het vast al raden: door reclame te maken.

Niet elke reclame middel kost evenveel. Hoe beter jouw branding en marketingstructuur opgebouwd zit, hoe minder je relatief gezien moet spenderen. Om maar een voorbeeld te geven: als je klanten een goed gevoel kan bezorgen bij jouw product of dient, dan gaan ze jou waarschijnlijk aanraden bij kennissen en familie; helemaal gratis!

Hoeveel kost een webshop gemiddeld bij ons?

Afhankelijk van het aantal producten, hoeveel extra ondersteuning je nodig hebt en de extra mogelijkheden die je wil toevoegen moet je rekenen op een maandelijkse kost die ligt tussen de €75 en de €500. Voor kleine en eenvoudige webshops is er meestal geen opstartkost. 

Hierin zitten geen kosten verrekend om de marketing te ondersteunen of enig reclame budget. Een marketing budget kan variëren van zo’n €100 tot enkele duizenden euro per maand.

Waarmee kunnen We jou helpen?

Opbouw en onderhoud

Lig niet wakker van alle technische zaken die komen kijken bij het opzetten van zo'n webshop. We zorgen er voor dat de lancering van jouw webshop vlekkeloos verloopt en blijven je daarna ook bijstaan voor het verdere onderhoud van jouw webshop.

Digitale Marketing

Toon aan de wijde wereld dat jouw webshop bestaat. Samen met jou bekijken we hoe je jouw ideale doelpubliek het beste bereiken. Dit kan bijvoorbeeld zijn met het opzetten van sociale media strategieën of met een advertentie campagne.

Wil Je Eens Babbelen
Over De Mogelijkheden?

Laat jouw gegevens achter en we nemen contact op